Hållbar design

SMYCKEN FÖR GENERATIONER

Hållbarhet och kvalitet går hand i hand. Klassisk design, klimatsmarta material och möjlighet att reparera det som går sönder är viktiga aspekter att ta hänsyn till då du handlar en produkt, till exempel ett smycke från Guldviva. Så här gör vi för att ditt smycke ska hålla riktigt länge.

Kvalitet
Varje Guldvivasmycke tillverkas för hand i vår egen verkstad i Sjökvarteret på Åland. Det garanterar ett högklassigt, professionellt och gediget utfört arbete.

Alla smycken är tillverkade genomgående i ädelmetall, de är aldrig fyllda med annat material eller ihåliga. Tillhörande kedjor som inte är tillverkade av oss på Guldviva är även dessa av högsta kvalitet och i 925 Sterling Silver eller 18K guld.

Garanti
Ditt Guldvivasmycke är designat och tillverkat för att hålla länge och kunna gå vidare som arv till kommande generationer. Därför lämnar vi garanti på alla våra smycken och reparerar kostnadsfritt alla skador som uppstår på grund av eventuella produktionsfel. Skador som uppstår på grund av förslitning eller olyckshändelser reparerar vi gärna, men mot normal arbetskostnad.

Hållbara material
Som grundmaterial använder vi oss endast av nickelfritt 925 sterlingsilver eller 18K guld. Vi strävar till en helt hållbar produktion och använder idag 100 procent återvunnen metall.

Putsning och restaurering
Silver och guld är material som håller för evigt, men smycken du bär ofta får ändå spår av flitig användning. Därför erbjuder vi fri professionell putsning av alla Guldvivasmycken. Vi kan till exempel rulla smycken i en trumma med polerkulor, göra om ytfinishen för hand och vid behov göra om antikbehandlingar. Ditt smycke blir då som nytt igen.

Före du lämnar in dina smycken ber vi dig att först ta bort hår från kedjor och eventuella avlagringar på tex. örhängen. Det brukar räcka bra att borsta med en tandborste, ljummet vatten och vanlig tvål.

Skötselråd
För att själv vårda ditt smycke kan du se till att förvara det rätt och putsa det med jämna mellanrum.

Silver oxideras, alltså missfärgas, när det kommer i kontakt med svavel. Svavel finns i luften, på huden, i cigarettrök, parfymer osv. Det går med andra ord inte att undvika. Ju fuktigare det är i luften desto fortare oxiderar silver.

Tips för att förlänga glansen
Förvara gärna ditt silversmycke i en lufttät plastpåse (tex. en mini-grip påse).
Förvara helst inte ditt smycke i badrummet, där det ofta är fuktigt.
Ta alltid av dig dina smycken om du skall duscha eller bada.
Ta av dig dina smycken då du sportar.
Putsa smycket med putsmedel för hemmabruk.
Undvik kemisk rengöring av pärlor, eftersom den starka silverputsen kan fräta på pärlans yta. Om du är tvungen att doppa även pärlan, låt den bara ligga i några sekunder.
Tänk på att en kemisk rengöring tar bort också sådan oxidering på smycket som är en del av formgivningen.


Husmorstips
Vill du vara mer miljövänlig kan du använda dig av detta gamla knep: fodra en behållare med aluminiumfolie, pudra i lite bikarbonat eller grovt salt, lägg ner smycket och häll sedan på kokande vatten. Tricket att borsta med tandkräm fungerar också men skall användas endast som en nödlösning eftersom slipmedlet i tandkrämen kan lämna små repor på ditt smycke.