GULDVIVA - Vår story

VÄGEN HIT

Guldviva föddes 1989 som en klassisk guldsmedsbutik. Väldigt snart blev det tydligt att Guldviva hade kunskap, vilja och ambition för så mycket mer än att reparera och sälja andras produkter. Guldvivas huvudguldsmed Maria Karlström såg smycken där ingen annan såg dem. I vägrenen, flygande mellan grässtråna, på bryggkanten, krypande över klipporna, simmande i havet. Där hittade Guldviva sin form – med ena foten i havet och andra i myllan.
Vi är de vi är på grund av allt vi har upplevt. Guldvivas rotsystem slingrar sig bakåt till en lugnare tid. Formspråket inspireras av barndomens somrar, av trygghet, kluckande vatten, fötter på en varm klippa, handen i morfars hand. När vi inte analyserar utan bara känner. Varje smycke från Guldviva bär den stämningen, det lugnet.

Sedan mer än ett decennium bor Guldviva i Sjökvarteret i Mariehamn. Det gamla fiskrökeriet mellan sjöbodarna stod länge tomt, kanske var det svårt för folk att inse dess potential. Men vi såg något där – ett hem att trivas och frodas i – och den svartrökta lilla kojan förvandlades till verkstad och butik. Den ursprungliga kojan har numera fått tillökning med ytterligare en, lite större, koja och både butik och verkstad har fått rum att växa.

Idag bor Guldviva rymligt i egen butik men också gränslöst på nätet. I vår verkstad flödar idéerna – över 300 modeller finns i sortimentet, som hela tiden växer. Människor över hela världen bär och beställer Guldviva varje dag. Kvalitet, noggrannhet och god design är vår passion. Vi växer lite grann varje gång vi ser någon bära ett av våra smycken.

Idag är vi många som arbetar med Guldviva. Vi är stolta över våra rötter, vår historia ger styrka att blicka framåt. Guldviva är designhantverk och våra smycken är unika, precis som alla ni som bär dem.