Leverans- och Köpvillkor

Dessa regler gäller när du använder vår webbplats Guldviva.com och köper våra smycken och associerade produkter från Guldviva.

All försäljning på denna sida sker via GV Scandinavia AB (Org nr. 556791-0418) som är ett helägt dotterbolag till Guldviva Ab. Här hittar du alla våra kontaktuppgifter.

HUR DU KÖPER FRÅN OSS För att köpa från oss måste du godkänna dessa regler och köpvillkor. Du gör detta genom att skapa ett konto eller lämna information vid betalning. Du måste vara minst 18 år och det måste vara lagligt för dig att använda vår webbplats och ta emot våra produkter.

PRIVAT INFORMATION Ditt användarnamn och lösenord är hemligt. Se till att ingen obehörig kan komma åt dem. Om du misstänker att någon vet dina inloggningsuppgifter, ska du ändra dem och meddela oss direkt.

PERSONUPPGIFTER Vi skyddar din integritet och följer finska dataskyddslagar. Vi använder dina uppgifter för att hantera dina köp, förbättra våra produkter och ge dig erbjudanden. Vi kan skicka erbjudanden och information till dig via e-post, SMS eller post.

BESTÄLLNINGAR  När du beställer något från oss skickar vi en bekräftelse till dig. Vi kan neka en beställning om vi misstänker bedrägeri, om vi inte har produkten, eller om det förekommer tekniska fel. 

BETALNINGAR 

LEVERANS Vi skickar dina produkter till den adress du angett vid köpet. Leveranstiden kan variera. Du är ansvarig för att mottaga dina produkter och se till att leveransadressen är korrekt. Här hittar du våra information om våa leveranstider

LEVERANSFÖRSENINGAR Skulle en försening av leveransen, avvikande från våra meddelade leveranstider här, ske på grund av omständigheter som orsakats av oss, eller av våra anlitade fraktpartners har du alltid rätt att häva köpet.

ÅNGERRÄTT Om du ångrar ditt köp har du 14 dagar från mottagande av din beställning på dig att meddela oss. Återbetalning sker efter att vi erhållit bevis på att produkterna är återbördade till oss, och återbetalning sker i regel på samma vis som kundens betalning erlagts. Meddela oss om ångrat köp skriftligen via e-post eller brev. Du hittar våra kontaktuppgifter här

Du kan även använda denna blankett för att meddela oss om ångrat köp. 

RETURER VID ÅNGRAT KÖP Du betalar för returfrakten och produkterna bör vara oanvända. 

TRANSPORTSKADOR Skulle din försändelse vara transportskadad så har du rätt att reklamera köpet. Kontakta oss i enlighet med instruktionerna för reklamation här nedanför. 

REKLAMATION Du har rätt att reklamera köpet om produkten är felaktig, trasig, eller om vi inte uppfyllt de leveranstider vi meddelat om här. Om du märker att något av dessa kriterier är uppfyllda och du vill reklamera ett köp, så ska du kontakta oss så fort som möjligt.

Du hittar våra kontaktuppgifter här

Berätta tydligt för oss vad som är fel på produkten eller vad som förorsakat reklamationen. Om du gör detta inom två månader anses det vara inom skälig tid. Men kom ihåg att du inte kan reklamera en produkt mer än tre år och två månader efter att du köpt den.

Vi kommer att skyndsamt hantera ditt reklamationsärende och vid godkänt reklamation kommer via att stå för kostnaderna i anslutning till reklamationen, inklusive retur av produkten. Kostnader som uppkommit på kundens eget initiaiv kommer vi dock inte att ersätta.

Återbetalning sker efter att vi erhållit bevis på att produkterna är återbördade till oss, och återbetalning sker i regel på samma vis som kundens betalning erlagts

FORCE MAJEURE Om något händer som vi inte kan kontrollera, till exempel krig, naturkatastrofer eller tekniska problem, är vi inte ansvariga för att inte kunna uppfylla våra skyldigheter.

UPPHOVSRÄTT Alla rättigheter till våra produkter tillhör oss.

ANSVAR Vi ansvarar inte för förluster eller skador som uppstår när du använder vår webbplats eller våra produkter, om det inte orsakats av vårt misstag.

UPPDATERING AV REGLER Vi kan ändra dessa regler när som helst. De nya reglerna gäller direkt efter att vi har publicerat dem på vår webbplats.

LÄNKAR Vår webbplats kan ha länkar till andra webbplatser som vi inte kontrollerar. Vi ansvarar inte för vad som händer på de webbplatserna.

 

Adresser:

GV Scandinavia AB
Box 9
SE-746 21 Bålsta
Sverige

Guldviva AB
Sjökvarteret
AX-22100 Mariehamn
Åland, Finland

Ingen del av denna webbplats får reproduceras eller användas utan skriftligt tillstånd från Guldviva Ab.

TVISTER Skulle du inte vara nöjd med något i våra förfaranden eller något ärende du haft med oss kan du kontakta Allmänna Reklamationsnämnden. Adressen dit är Allmänna Reklamationsnämnden BOX 174 101 23 Stockholm 

Du kan också vända dig till EU ODR, och du hittar kontaktuppgifterna dit här